MEER VAN BANYOLES EN BESALÚ

Andere activiteiten

MEER VAN BANYOLES EN BESALÚ

Het Meer van Banyoles bevindt zich in de regio Pla de l’Estany, dicht bij de regio Empordà, waar de Costa Brava ligt en onze Apartaments Sa Gavina Medes en Sa Gavina Gaudí.

Het Meer van Banyoles ligt op 50 kilometer afstand van de Apartaments Sa Gavina Medes en Sa Gavina Gaudí in L’Estartit en is met een oppervlakte van 110 vierkante kilometer het grootste natuurlijke meer van Catalonië. In het jaar 1992 werd het uitgeroepen tot Gebied van Nationaal Belang.

In de buurt van het meer leven tal van vogels, in het bijzonder eenden, evenals amfibieën, reptielen en vissen en er gedijen ook veel plantsoorten die er gedeeltelijk of geheel ondergedompeld leven.

Hier kan men een tochtje met een toeristische boot of een wandeling van ongeveer 6,5 kilometer rond het meer maken, evenals vissen (zonder ze te doden), roeien, kanoën, zwemmen, enz.

Een andere activiteit voor de familie is een ongeveer 50 minuten durend tochtje met het toeristisch treintje dat u langs de zuidelijke zone van het meer tot de Romaanse kerk Santa María de Porqueres voert.

Besalú is een klein dorp op 20 kilometer afstand van Banyoles en wordt vaak bezocht wordt door families omwille van zijn middeleeuwse architectuur.

Het wordt beschouwd als een van de best bewaarde middeleeuwse dorpjes van Catalonië met het Klooster van Sant Pere en de Joodse Wijk met het indrukwekkende complex van Joodse badhuizen. De Romaanse brug over de rivier Fluviá is eveneens een bezoek waard.