SHOPPING IN COSTA BRAVA

Andere activiteiten

SHOPPING IN COSTA BRAVA

Hoewel er in L’Estartit veel winkels zijn, is het mogelijk dat sommige familieleden in de verleiding komen om te gaan shoppen in één van de nabijgelegen winkelcentra. 

ESPAI GIRONÈS (Salt- Girona)

Dit moderne winkelcentrum op 40 kilometer van de Apartaments Sa Gavina Medes en Sa Gavina Gaudí van L’Estartit, huisvest winkels van de voornaamste modemerken, accessoires, schoenwinkels, een bioscoopcomplex, restaurants en bars.

Het heeft een grote parking en is gemakkelijk te herkennen langs de AP-7 autosnelweg. 

OUDE WIJK VAN GIRONA

De stad Girona, hoofdstad van de provincie, ligt op 40 kilometer of 40 minuten rijden van de Apartaments Sa Gavina Medes en Sa Gavina Gaudí. 

Het is een stad met 100.000 inwoners die voorzien is van alle infrastructuren van een grote stad. Met de hogesnelheidstrein (AVE) is Girona op slechts 37 minuten van Barcelona verwijderd. Girona heeft verschillende winkelcentra, maar de winkels in de Joodse wijk, het oude stadscentrum, met kleine winkeltjes, boutiques en levensmiddelenwinkels zijn een speciale vermelding waard. 

PLATJA D'ARO

Dit is een van de badplaatsen van de Costa Brava op 30 minuten rijden van de Apartaments Sa Gavina Medes en Sa Gavina Gaudí in L’Estartit. Het plaatsje heeft een lange centrale laan met een ruim aanbod van producten en services, gaande van kleine onafhankelijke winkeltjes tot winkels van bekende kledingmerken.

FIGUERES

De autorit van L’Estartit naar Figueres duurt 40 minuten. Breng zeker een bezoek aan het Dalí Museum, struin door het levendige winkelcentrum voor voetgangers, steeds belangrijk voor families met kleine kinderen. 

PALAFRUGELL

Een belangrijk commercieel en economisch centrum van de Costa Brava dat op slechts 20 minuten rijden van L’Estartit ligt. 

Op zondag wordt in het stadscentrum een marktje gehouden waar voedingsproducten, textielartikelen, schoenen en strandartikelen verkocht worden. Daarnaast is er elke dinsdag en donderdag een kleiner marktje met voedingswaren.

BARCELONA

Barcelona, met een bevolking van meer dan anderhalf miljoen personen, is een van de meest bezochte Europese steden door binnen- en buitenlandse toeristen.

De Catalaanse hoofdstad bevindt zich op 140 km van de Apartaments Sa Gavina. Vanuit L’Estartit kan ze bereikt worden met de auto of het openbaar vervoer, via een regelmatige busdienst, met de AVE (hogesnelheidstrein) vanuit Girona of met een gewone trein van het station van Flaça op 20 km van de Apartaments Sa Gavina Gaudi en Sa Gavina Medes.