Nieuws

37e editie van het festival van Torroella de Montgri

Voor de liefhebbers van klassieke muziek en koormuziek die hun vakanties in de huurwoningen doorbrengen, heeft Sa Gavina, in Estartit, een afspraak met het Festival van Torroella de Montrgí die tussen 28 juli en 20 augustus wordt gevierd. .

Dit festival, dat in 1981 is gestart, is lid van de European Festival Association en ook lid van de raad van bestuur van FestClasica, evenals actief samenwerken met Unesco’s stoel van cultureel beleid aan de Universiteit van Girona.

Onlangs heeft het Festival het EFFE-label 2017-2018 ontvangen, dat de artistieke kwaliteit erkent en wordt beschouwd als een van de beste festivals in Europa. En dat komt omdat het Festival van Torroella de Montgrí in zijn eerdere edities is uitgekozen om een ​​ontmoetingspunt voor een divers publiek te zijn, waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan de relatie tussen jonge artiesten en andere professionals die al geconsolideerd zijn. Het is ook bekend om de soliditeit van de faciliteiten waar de geprogrammeerde optredens worden gepresenteerd.

Een compleet muzikaal programma

In de editie van dit jaar heet de pianist Joaquin Achúcarro uit Bilbao, hier komt klassieke muziek terug om speciale aandacht te trekken dankzij zeven concerten met drie hoofdonderwerpen: Bach, Monteverdi en Telemann. Ook worden muzikanten als Haydn, Mozart of Beethoven vertegenwoordigd door de muzikale groep “Academy 1750”.

Kamermuziek zal ook deel uitmaken van het programma, evenals een nieuwe act, uitgevoerd door Soqquadro Italiano, een groep gespecialiseerd in zang, dans, muziek en theater, die een meer eigentijdse versie van Vivaldi’s “Stabat Mater” zal aanbieden.

Tenslotte worden internationaal gerenommeerde artiesten, zoals “Jordi Savall”, “Grigory Sokolov” en “La Maquiné”, die talrijke onderscheidingen in hun geschiedenis hebben, ook opgenomen in de lijst van optredens tijdens het Festival.

Voor meer informatie over het Festival en de aanschaf van tickets of abonnementen, kunt u de officiële website van het festival bezoeken: http://www.festivaldetorroella.cat/