Activiteiten

Bezoek aan de medas eilanden

De archipel van de Medas Eilanden bevindt zich op een zeemijl (ongeveer 2 km) voor de kust van L’Estartit  en bestaat uit 7 kleine eilandjes met rotsachtige bodem. Er zijn meer dan 1.300 dieren en plantsoorten geregistreerd zoals de rode koraal, de tandbaars en de kreeft. Het is een van de voornaamste duikcentra van de Middellandse Zee.

De Medas Eilandengroep is een Beschermd Nationaal Natuurpark en daarom is de toegang tot de eilanden beperkt. Als u geen eigen boot hebt (dan kunt u aanmeren aan de daarvoor bestemde boeien), kunt u een leuke en spannende excursie plannen met de familie op een van de cruiseboten die uitvaren vanuit de haven van L’Estartit. De reizigers kunnen kiezen uit verscheidene routes. Tijdens sommige excursies kunt u in zee zwemmen, andere hebben dan weer een “glazen bodem” die het de passagiers mogelijk maakt de zeefauna en flora te bewonderen zonder nat te worden.

Een andere manier om de Medas Eilanden te bezoeken is deelnemen aan een van de kajakexcursies, een combinatie van avontuur en waarneming. Deze uitstappen vinden plaats onder leiding van specialisten die u op de route begeleiden en bieden de gelegenheid aan land te gaan op de eilandjes.

Er zijn tal van duikcentra in L’Estartit. Vele daarvan hebben een school zodat u in alle veiligheid uw eerste duik kunt nemen. Ze beschikken over huurmateriaal en er zijn verschillende groepsuitstappen per dag. In het hoogseizoen is het raadzaam op voorhand een plaats te reserveren en steeds de aanwijzingen van de professionele begeleiders te volgen.

Secured By miniOrange