activiteiten

Bezoek aan de natuurparken met de hele familie

Het dorpje L’Estartit aan de Costa Brava ligt in een “Natuurpark” dat uit de Islas Medes, Costa del Montgrí en Baix Ter bestaat.

L’Estartit ligt op een uitgestrekte vlakte van Baix Ter, tussen de rivier Ter en het dorpscentrum, met tal van wegen en paden die de nabijgelegen landbouwvelden doorkruisen en die ideaal zijn voor alle fietsliefhebbers. Het is een gebied zonder hellingen, waar men in de namiddag rustig kan wandelen met de familie na een dag op het strand. Er zijn een groot aantal routes,  zoals de route langs de oevers van de rivier Ter. Onze Apartaments Sa Gavina Medes en Sa Gavina Gaudí beschikken over voorzieningen waar u de fietsen van de hele familie gratis kunt bewaren *.

Als u de Apartaments Sa Gavina Medes en Sa Gavina Gaudí verlaat, gaat u via de promenade richting de haven van L’Estartit, waar u de keuze hebt uit verschillende cruiseschepen om de Medas Eilanden, de abrupte kust van de Montgrí en andere dorpjes van de Costa Brava zoals Cadaqués te bezoeken. Het zijn begeleide excursies die bestemd zijn voor families waarbij kinderen en ouders op de boot kunnen genieten van de diversiteit van de zeebodem, de mooie uitzichten op de kust of van een verfrissende duik bij de Medas Eilanden of de Costa del Montgrí.

Een andere leuke excursie brengt u naar de baaitjes van de Costa del Montgrí. Vanuit de Apartaments Sa Gavina kan met de auto of te voet een bezoek gebracht worden aan de Muntanya Gran (naargelang de tijd van het jaar) en kan men afdalen naar verschillende baaitjes. L’Estartit heeft baaitjes zoals Cala Calella, Pedrosa en Ferriola, waartoe men toegang heeft langs de aangeduide paden. Het zijn baaitjes met een ongelijke diepte, ideaal om te snorkelen en te genieten van het typische mediterrane uitzicht.

Deze excursies kunnen ook te voet of met de fiets gemaakt worden met gespecialiseerde gidsen tijdens groepsuitstappen die georganiseerd worden door het Bureau voor Toerisme van l’Estartit.

* Beperkte beschikbaarheid (u kunt plaatsen reserveren voor de aankomst.)

Bekijk de video “El Parque Natural del Montgrí, Islas Medas y Bajo Ter”