Activiteiten

De omgeving van l’Estartit

L’Estartit ligt in het centrum van de Costa Brava, in de regio Baix Empordà, en behoort tot de gemeente Torroella de Montgrí.

Het uitgestrekte ondiepe strand van 5 kilometer bestaat uit fijn zand waardoor het ideaal is voor families met kinderen.

Wenst u een dag van uw vakantie te besteden aan het ontdekken van de typische baaitjes van de Costa Brava, met rotsachtige bodem en ideaal om te snorkelen, dan kunt u zeker naar de naburige dorpjes Begur of Palafrugell.

Van de Apartaments Sa Gavina Medes en Sa Gavina Gaudí komt u via de C-31 in Torroella de Montgrí in zuidelijke richting, na een autorit van 20 minuten in het dorpje Begur aan, waar u kunt kiezen tussen de baaitjes Sa Riera, Aiguafreda,  Sa Tuna, Fornells of Aiguablava: beschermde baaitjes met kristalhelder water en rotsachtig zand.

Enkele baaitjes zijn toegankelijk met de wagen en andere moeten te voet afgedaald worden. Sommige beschikken over openbare voorzieningen zoals WC, douches of een reddingsdienst. Andere baaitjes hebben geen openbare voorzieningen en zijn ongeschonden gebleven mede dankzij het bouwverbod dat in de omgeving van kracht is.

Als u langs de C-31 doorrijdt kunt u afslaan richting Palafrugell met de stranden van Tamariu, Llafranch en Calella de Palafrugell. Het zijn kleine strandjes die ideaal zijn om te snorkelen, ofschoon ze in de zomermaanden grote massa’s toeristen aantrekken. Deze stranden hebben openbare voorzieningen en zijn toegankelijk met de auto.

Een ander baaitje van de Costa Brava dat omwille van zijn omvang en beschikbare services kan worden aanbevolen om met de familie te bezoeken, is Cala Montgó, gelegen tussen de gemeenten Torroella de Montgrí en La Escala.

Van de Apartaments Sa Gavina Medes en Sa Gavina Gaudí bereikt u dit baaitje na een autorit van 25 minuten. Hoewel het in vogelvlucht slechts enkele kilometer van L’Estartit verwijderd ligt, is het enkel bereikbaar via een bospad van de Montgrí of via een 20 kilometer lange asfaltweg langs de naburige gemeente La Escala. Cala Montgó heeft openbare voorzieningen, verschillende terrasjes en restaurants evenals de mogelijkheid om ligstoelen te huren. Bezoek Cala Montgó niet zonder uw snorkeluitrusting!

Bekijk de video “Een dag in Torroella de Montgrí”, http://www.youtube.com/watch?v=0_keLQZtAr4&feature=share