blog

Hoe komt u bij Torroella de Montgrí-Estartit – November 2019

Je vraagt je af hoe je bij Torroella de Montgrí-l’Estartit komt, dan bieden wij de beste manieren om de bevolking te bereiken, met het openbaar of privé vervoer.

 Auto: Torroella de Montgrí en L’Estartit ligt in het midden van de Costa Brava. Daardoor heeft de gemeente een uitstekende verbinding met de rest van de kustplaatsen en ook met Girona, Barcelona en de Franse grens via de snelweg AP-7 (afrit 5 of 6).

Trein: Bij het station van Flaçà, op 16 km afstand van Torroella de Montgrí, stoppen alle treinen die van Barcelona naar de Franse grens rijden, behalve een aantal sneltreinen zoals de Talgo die slechts de stations van Girona en Figueres aandoet, respectievelijk op 45 en 39 km afstand van L’Estartit.

 Bus: De busondernemingen SARFA en AMPSA hebben lijndiensten vanuit Barcelona, vanuit Girona en vanuit de voornaamste plaatsen aan de Costa Brava.

 Vliegtuig: De internationale luchthavens die het dichtst bij Torroella de Montgrí en L’Estartit liggen zijn die van Girona-Costa Brava en die van Barcelona. Het ligt op 51 km afstand van  Torroella. Op de luchthaven van Barcelona, gelegen op circa 150 km van Torroella de Montgrí.

Schip: De jacht- en vissershaven van L’Estartit heeft een bevoorrechte ligging: beschermd door de kust van de Montgrí en in een doorgangszone van cruiseschepen die de vaarroute Frankrijk – Barcelona – Balearen – Zuid-Spanje doen. Midden in de haven treffen we de Club Nàutic Estartit. Deze in 1961 opgerichte jachtclub beslaat circa 16.000 m2, heeft een capaciteit van meer dan 700 ligplaatsen voor boten met een lengte van max. 25 meter en beschikt over overwinteringsdiensten, een zeilschool en sportvoorzieningen.

 Fiets: Vanuit Torroella de Montgrí en l’Estartit heeft u toegang tot vele fiets- en mountainbikeroutes om de prachtige landschappen van het natuurpark van de Montgrí, de Medes-eilanden en de Baix Ter op een duurzame manier te ontdekken. Sommige zijn langere routes zoals de Pirinexus, die de Pyreneeën bereikt, of de Route van de Ter. U vindt er ook andere die u de vlakte van de Empordà en de omgeving laten ontdekken: Baix Empordà Fietstoerisme , Lokale natuur,  Routes van de Baix Empordà Regionale Raad.