Nieuws

Huur appartementen in Estartit en duurzaam toerisme

Al die bezoekers een verblijf in onze appartementen in Estartit kan genieten, van nu af aan, een meer bevredigende ervaring tijdens uw bezoek aan onze gemeente, zoals we hebben door de Europese Unie bekroond met een certificaat in duurzaamheid en verantwoord beheer in het toeristische bestemming.

De indicatoren in duurzaamheid en verantwoord beheer van de toeristische bestemming zijn gebaseerd op een lijst van de 27 verplichte punten en 40, die optioneel zijn. Ze zijn speciaal ontworpen om het milieu toerisme zorgvuldig te observeren, rekening houdend met aspecten als: het beheer van de plaats van bestemming, de mogelijke economische impact, invloed op het sociaal en cultureel vlak, maar ook het milieu. Voor hen allen, heeft Estartit verkregen 94,64% van alle indicatoren.

Om deze percentages te bereiken is het noodzakelijk de betrokkenheid van alle partijen: bedrijven, organisaties die verantwoordelijk zijn voor het openbaar bestuur, enz.

Met deze prijs de loco-burgemeester van Torroella-Estartit, is van mening dat het toerisme management model zichtbaar zal verbeteren als het meer kwaliteit van leven en het welzijn van de lokale bevolking en toeristen zal genereren, en het bevorderen van het erfgoed middelen worden behouden.