essentiel

Kersttradities Catalonië – December 2019

De kerstvakantie is hier, een tijd om te genieten van het gezelschap van familie en vrienden.

Hier is een voorbeeld van de meest voorkomende tradities van Catalonië in deze tijd van het jaar:

-Om de kribbe te maken: het bestaat uit het maken van de voorstelling van de geboorte van het kind Jezus, het is opgebouwd uit mos, boomstammen, kurk, met modderfiguren van karakters uit het plattelandsleven.

-Ga kijken “els pastorets”: Dit is een traditionele 16e eeuwse theatervoorstelling. De actie van dit soort toneelstuk wordt meestal in drie bedrijven gedaan: een kort verhaal over Jozef en Maria, de strijd tussen goed (engelen) en kwaad (demonen) en een portret van de lokale gewoontes van de herders, meestal op een humoristische manier.

-Do “cagar el tió”: Het is een traditie die wordt gevierd op 24 december en bestaat uit de kinderen van het huis die een boomstam (de tió) raken terwijl ze het traditionele lied van de “cagatió” zingen. Deze magische boomstam brengt kinderen snoepjes en traktaties.

-Ga en wacht op de optocht van de Drie Koningen: De nacht van 5 januari is een van de andere data waar kinderen het meest op zitten te wachten. Wees getuige van de traditionele parade, maak van de gelegenheid gebruik om de brief aan de koningen af te leveren, de zakken met snoep te vullen, te eten en vroeg naar bed te gaan, om de volgende dag de cadeaus te openen.