Activiteiten

Middeleeuwse dorpjes in de omgeving van l’Estartit

De Apartaments Sa Gavina Medes en Sa Gavina Gaudí bevinden zich op minder dan 30 minuten rijden van mooie historische middeleeuwse dorpjes, die zonder twijfel een bezoekje waard zijn voor iedereen die aan de Costa Brava op reis is.

Een bezoek aan deze dorpjes is een absolute aanrader, niet alleen omdat ze dicht bij de Appartementen liggen, maar ook dicht bij elkaar.

De regio Baix Empordà, die bezaaid is met Romaanse monumenten, maakte in de achtste eeuw deel uit van het Karolingische Rijk dat weerstand bood tegen de moslims.

Op een boogscheut van de hoofdstad van de Baix Empordà, La Bisbal, vindt men deze kleine dorpjes, waarvan Peratallada het spectaculairste is omwille van zijn uitstekende staat van bewaring. Een bezoek van het versterkte plein, de kerk van Sant Esteve en de Toren van Eerbetoon is zeker een aanrader.

Niet ver van Peratallada ligt Ullastret, dat bekend is om de ruïnes van een Iberische nederzetting. Het heeft eveneens uitstekend bewaarde stadsmuren en een middeleeuws centrum met smalle en steil oplopende steegjes.

Andere dorpjes in de omgeving van de Apartaments Sa Gavina Medes en Sa Gavina Gaudí zijn Cruïlles, Canapost, Monells, Palau-sator, Sant Feliu de Boada en Madremaña.

Het dorp Pals, op 15 kilometer afstand van L’Estartit, is zeker een bezoek met de familie waard.

Dit dorpje wordt beschermd door een zeer belangrijke middeleeuwse stadsmuur die deel uitmaakt van het kasteel en waarvan er nog steeds duidelijk vier torens herkenbaar zijn.

Het uitzicht van Baix Empordà van de Uitkijkplaats Josep Pla met de zee op de achtergrond is adembenemend.

Secured By miniOrange