essentiel

Torroella de Montgri-l'Estartit een inclusieve toeristische bestemming

Torroella de Montgri-l’Estartit een inclusieve toeristische bestemming – Januari 2020

Torroella de Montgrí-L’Estartit heeft een belangrijk vrijetijdsaanbod dat toegankelijk is voor verschillende doelgroepen. Het doel is niets anders dan de kansen voor alle mensen gelijk te maken, zodat ze alle acties die deel uitmaken van de toeristische activiteit op een veilige, comfortabele, autonome en genormaliseerde manier kunnen ontwikkelen.

Stranden

De stranden van Platja Gran de l’Estartit, Mas Pinell en Cala Montgó hebben een goede toegang tot het water door middel van loopbruggen, hebben gereserveerde parkeerplaatsen in de buurt van de belangrijkste toegangen tot de stranden en hebben toiletten die zijn aangepast. Bovendien vindt u in het geval van Platja Gran de l’Estartit toegangshellingen verdeeld over de hele lengte van de promenade, aangepaste douches en amfibische stoelen in de maanden juni tot september.

VVV-kantoren

De VVV-kantoren in l’Estartit en Torroella hebben toegangshellingen aan de hoofdingang, evenals materiaal dat is aangepast voor slechtzienden.

Culturele voorzieningen

De culturele voorzieningen van het Museu de la Mediterrània, Capella de Sant Antoni en Palau Solterra hebben toegangshellingen bij de hoofdingangen van het gebouw. De Fundació Mascort – Casa Galibern heeft een lift en aangepaste toiletten.

Transportdiensten

Op het gebied van mobiliteit vindt u twee busmaatschappijen: Ampsa, die de meerderheid van de aangepaste bussen heeft, en Sarfa, die de dienst 2 dagen van tevoren zal moeten aanvragen om een aangepaste bus met een hellingbaan te krijgen. U vindt er ook taxiservice C. Guirado en Joan Crusis.

Watersporten

-Bootexcursies: De Nautilus heeft toegang tot de hoofdkiel met een kijkvenster onder water.

-Duiken: Het Rei del Mar heeft het transport aangepast, met twee boten met hefplatform. De Sirena heeft een aangepast transport met een hefplatform.

-Kajakken: Kajakken Costa Brava, heeft aanpassingen in sommige kajak materialen.

Andere sporten

-Aangepaste fiets: Vraag informatie aan bij het VVV-kantoor.

Parkeren

U vindt gratis blauwe zones met identificatie.