blog

Torroella de Montgrí-L’Estartit een van de belangrijkste culturele bestemmingen in Catalonië – Oktober 2019

De culturele pols van Torroella de Montgrí-L’Estartit is ritmisch en gevarieerd. Kunst, cultuur en erfgoed plaatsen de gemeente op een lijn met de belangrijkste culturele bestemmingen in Catalonië.

Land van schilders, beeldhouwers, schrijvers en fotografen, heeft een culturele dynamiek gegenereerd met de aanwezigheid van particuliere stichtingen en kunstgalerijen die in de gemeente zijn gevestigd. Hieronder vindt u een korte beschrijving van de verschillende culturele ruimtes in de gemeente Torroella de Montgrí-L’Estartit.

Musea:

Museu de la Mediterrània: het is een museum dat de deuren opent naar de ontdekking en de kennis van de menselijke ruimte van de Middellandse Zee vanaf het grondgebied van het Massief van de Montgrí, de vlakte van de Baix Ter en de Medes-eilanden.

-Casa Galibern – Fundació Mascort: het is een nobel huis in koloniale stijl van het einde van de XIX eeuw dat tentoonstellingen en conferenties verwelkomt rond drie pijlers: de kennis en studie van de geschiedenis, het begrijpen en genieten van de kunst, de verdediging en bescherming van de natuur.

Palau Solterra – Fundació Vila Casas: gebouw uit de 15e eeuw met renaissance- en noucentista-versiering, gewijd aan tentoonstellingen van hedendaagse fotografie uit de collectie.

Kunstgalerijen:

-Atrium: is een ruimte voor kritische reflectie en toont het werk van beeldend kunstenaar Joan Carles Roca, gelegen in het historische centrum van Torroella de Montgrí. 

-Michael Dunev Art Projects: galerie gewijd aan internationale hedendaagse kunst met monografische tentoonstellingen van gerenommeerde kunstenaars. Gelegen in een gerestaureerd 17e eeuws huis in het historische centrum van Torroella de Montgrí.

-Traç d’Art: is een culturele ruimte met tijdelijke tentoonstellingen en kunstcollecties van jonge kunstenaars en erkende hedendaagse kunstenaars, gelegen in de “Passeig Marítim de L’Estartit”.

Voor meer informatie over de verschillende culturele ruimten in de stad, klik op de volgende link: https://bit.ly/2mAYJEJ

Secured By miniOrange