Activiteiten

Wat te doen estartit

L’Estartit is een klein dorpje aan de Costa Brava met een uitgebreid commercieel en ludiek aanbod en tal van restaurants. U kunt samen met de hele familie rustig en comfortabel langs de ongeveer 2,5 kilometerlange promenade kuieren omdat alle architectonische hindernissen verwijderd werden. De gemeente is gecertificeerd met het keurmerk “Familietoerisme”.

Het Gemeentebestuur organiseert gedurende de hele zomer festiviteiten en evenementen met onder andere volksdansen, habaneras (traditionele gezangen), concerten, sardana dansen, enz., de festiviteiten van San Joan (23 juni) en Carme (16 juli), het Dorpsfeest van Santa Anna (26 juli) en het feest van piraten en zeerovers (september).

In het oude centrum van L’Estartit, dat op tien minuten wandelen van de Apartaments Sa Gavina Medes en Sa Gavina Gaudí ligt, vindt men de levendige winkelstraat van Santa Anna met kledingwinkels, souvenirwinkeltjes, bars en restaurants.

Het aanbod van restaurants is zeer gevarieerd. U kunt er genieten van het brede scala aan zaken die gespecialiseerd zijn in de Middellandse Zee-keuken, de Catalaanse regionale keuken, tapas, vis, pizzeria’s, brasseries, take away, enz. Tal van restaurants bieden menu’s tegen zeer redelijke prijzen voor volwassenen en voor kinderen en zijn Family Friendly (Families zijn welkom).

In L’Estartit vindt u ook verschillende supermarkten, apotheken en gezondheidscentra.

L’Estartit wordt niet gekenmerkt door een grote uitgaanszone voor jongeren, ofschoon de gemeente toch een nachtelijk recreatieaanbod biedt dat bestaat uit enkele muzikale bars, een discotheek en terrasjes op de promenade die in de zomer muziekavonden met live optredens (Jazz) organiseren.

Bekijk de video over “Een dag in l’Estartit”, http://www.youtube.com/watch?v=FhW6-B5s-Xg

 

Secured By miniOrange