Nieuws

Wat te doen in Estartit? De “cami de ronda” pad

De “Cami de Ronda” is een kustpad, van oude oorsprong, die het kustgebied van de Costa Brava volgt en die als uitgangspunt Blanes en Portbou als een eindpunt heeft. Het is 130 kilometer lang en is gemaakt met de intentie om te communiceren verschillende populaties die zich in zijn weg, evenals de stranden en baaien, en om de smokkel te controleren door de Spaanse autoriteiten.

Met het oog op het te beschermen en te behouden, heeft de Diputación de Girona besloten om een kandidatuur voor te bereiden met de bedoeling dat Unesco verklaart het een wereld heritage onder de definitie van cultuurlandschap. De kandidatuur zal ook worden gedekt door een wetenschappelijk comité gevormd door biologen, historici en geologen, die verantwoordelijk is voor het opstellen van een rapport over de belangrijkste punten van belang zal zijn.

Dit is een unieke gelegenheid om ook voor het toerisme in het gebied, zoals de Camino de Ronda is niet alleen een culturele en natuurlijke landschap van de Costa Brava, maar een toeristische trekpleister op de stijging die waarde geeft tot het grondgebied en de omgeving.