blog

Wijnen met oorsprongsbenaming Empordà

Wijnen met oorsprongsbenaming Empordà – Februari 2020

Empordà is een benaming van oorsprong uit wijn die voornamelijk betrekking heeft op land in de regio’s Alt i Baix Empordà.

De wijnstokken bevinden zich op kalkrijk terrein, variërend van zeeniveau tot 200 meter hoogte. Ze cultiveren verschillende soorten zwarte en witte wijnen.

Onze appartementen liggen in de buurt van de wijnproductiesteden van de Baix Empordà, die in het noorden wordt begrensd door het Montgrí-massief, in het zuidwesten door het Gavarres-massief, dat een kustvlakte vormt met het Begur-massief, en in het oosten door de Middellandse Zee.

U vindt wijnkelders in de buurt van onze appartementen op slechts 20-40 minuten rijden met de auto. Onder hen: Mas Oller, Celler Mas Patiràs, Celler Mas Anglada en Sota els Àngels.

Ze kunnen ook verschillende soorten ervaringen ontdekken die worden aangeboden tussen wijngaarden, zoals: bezoeken aan wijnhuizen of wijngaarden, theatrale bezoeken, maaltijden tussen wijngaarden, cursussen en workshops, oogst tussen wijngaarden, musea en oenologische centra, wijntherapie.

Voor meer informatie over de oorsprongsbenaming Empordà kunt u de volgende link raadplegen.

Wij herinneren u eraan dat u uw appartement kunt boeken door op de volgende link te klikken.

Secured By miniOrange